Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Реферативна база даних (2)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Квітковська Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
1.

Іщенко В. М. 
Застосування молекулярної абсорбційної та емісійної спектрометрії для виявлення фальсифікації пастеризованого молока [Електронний ресурс] / В. М. Іщенко, О. В. Кочубей-Литвиненко, Н. П. Квітковська, А. Г. Якімінська, М. В. Іщенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 5. - С. 236-243. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_5_29
Проаналізовано проблему фальсифікації харчових продуктів, зокрема молока. Проведено огляд основних видів фальсифікації молока та причин, які призводять до неї. Зазначено, що нині набуває поширення підміна молока його відновленим аналогом, тобто "молоком", одержаним із сухих сумішей. Огляд останніх наукових публікацій показав, що наразі все більшої популярності для виявлення фальсифікації молочної продукції набуває метод молекулярної абсорбційної та емісійної спектрометрії (флуоресценція) як скринінговий метод. Автори відмічають, що саме метод флуоресценції надає змогу детектувати конформаційні зміни білків, що відбуваються за різних умов виробництва і зберігання молочної продукції, опосередковано визначати ступінь термообробки, не потребує складної пробопідготовки і характеризується високою чутливістю. З метою виявлення фальсифікації молока його відновленим аналогом досліджено спектри флуоресценції лабораторно-пастеризованих, комерційних зразків молока різної пастеризації та молочного продукту, одержаного із сухого молока та молочної сироватки за різних довжин хвиль, характерних для триптофану, продуктів реакції Майяра, никотинамідаденіндинуклеотиду та рибофлавіну. Зі спектрів помічено залежність флуоресценції від ступеня денатурації білків, що корелює з видом пастеризації молока. Найкраще класифікація зразків спостерігається в спектрах флуоресценції триптофану та продуктів реакції Майяра, а також у спектрах поглинання в діапазоні 200 - 250 нм. Перша та друга похідна спектрів поглинання цих флуорофорів надає змогу виокремити додаткові мало видимі максимуми, що може бути використано для виявлення продукту, виготовленого із сухого молока.
Попередній перегляд:   Завантажити - 516.14 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Квітковська Н. В. 
Психологічна підготовка майбутнього педагога у вищих навчальних закладах [Електронний ресурс] / Н. В. Квітковська, А. О. Трофимишина // Науковий вісник Миколаївського державного університету імені В. О. Сухомлинського. Серія : Педагогічні науки. - 2010. - Вип. 1.28. - С. 197-203. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvmdup_2010_1
Попередній перегляд:   Завантажити - 265.701 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Іщенко В. М. 
Сучасні методи визначення фальсифікації молока [Електронний ресурс] / В. М. Іщенко, Н. П. Квітковська, Є. Є. Костенко, О. В. Кочубей-Литвиненко, М. В. Іщенко // Харчова промисловість. - 2022. - № 31-32. - С. 35-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2022_31-32_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 818.558 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського